Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam dziś wspaniały pomysł na zagospodarowanie zbywającej nam wędliny.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1233
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 297
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1233
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 297
Składniki
Do rondla z niewielką ilością rzepakowego oleju wrzuciłam 300 g polędwicy sopockiej pokrojonej w niewielką kostkę i podsmażyłam. Po chwili dodałam 2 posiekane cebule, około 400 g pieczarek pokrojonych w plasterki, łyżeczkę mielonej słodkiej papryki, płaską łyżeczkę curry, 50 ml ciemnego sosu sojowego, odrobinę harissy (można zastąpić chilli). W razie potrzeby można podlać niewielką ilością wody. Smażyłam około 10 minut. Po tym czasie dodałam 2 pomidory pokrojone w kosteczkę. Dusiłam, aż pomidory były miękkie. Na koniec dodałam łyżkę sezamu. Potrawę należy osolić do smaku na sam koniec. Podałam z ryżem.