Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne połączenie słodkości z delikatną polędwiczką wieprzową. Imbir nas rozgrzeje, cynamon pomorze w przeziębieniu.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Sos. Śliwki pokroić w ćwiartki. W garnku podgrzać powidła, dodać sok, goździki, starty imbir, cynamon i pokrojone śliwki. Gotować na wolnym ogniu około 10 minut.
Polędwicę pokroić w 2 cm plastry. Każdy plaster rozpłaszczać lekko dłonią. Posolić i popieprzyć z obu stron. Mięso można lekko posypać mąką. Polędwiczki wieprzowe smażyć po 3-4 minuty z każdej strony na średnim ogniu w niewielkiej ilości oleju.
Przesmażone polędwiczki przełożyć do sosu, podlać bulionem, doprawić octem i gotować 2-3 minuty. Podawać z ryżem, makaronem lub ziemniakami.