Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka z ryby z żurawiną"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1144
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 644
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 216
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1144
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 644
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 216
Składniki
Ogórek obierz, przekrój na pół i pokrój w paski. Filet z dorsza umyj i podziel na kawałki.
Olej rozgrzej na patelni i usmaż rybę. Zdejmij usmażony filet z patelni, a do powstałego sosu dodaj bulion i śmietanę. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Dodaj zaprawkę i gotuj jeszcze przez minutę, cały czas mieszając.
Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Do sosu wrzuć rybę, paski ogórka i żurawinę. Duś przez kilka minut na małym ogniu. Dodaj posiekany koperek i zagotuj. Danie podawaj z ryżem lub ziemniakami.Źródło: Na żywo