Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pożywny omlet z warzywami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27448
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 155
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1169
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27448
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 155
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1169
Składniki
Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek.
Białka ubij na sztywną pianę. Żółtka połącz z mlekiem i oliwą. Dosyp przez sito mąkę pszenną i całość zmiksuj na gładką masę.
Dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj.
Wylej ciasto na rozgrzany olej. Usmaż omlet z jednej strony i przełóż na drugą.
Wtedy nałóż pokrojony pomidor, mozzarellę i cebulę.
Zakryj patelnię pokrywą i smaż danie kilka minut.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax