Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie mięso warzywne jednogarnkowe na ostro
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
ziemniaki- obrać i pokroić w plastry lub pól talarki i odłożyć na miskę pietruszkę- obrać i pokroić w plastry i odłożyć na miskę marchewkę - obrać i pokroić w plastry i odłożyć na miskę natkę pietruszki posiekać i odłożyć na miseczkę koper drobno posiekać i odłożyć na miseczkę kiełbasę pokroić w pól talarki boczek pokroić w grubszą kostkę cebulę pokroić w kostkę.
kiełbasę, boczek i cebule przesmażyć na patelni do naczynia żaroodpornego wlewamy wytopiony tłuszcz ze smażenia i układamy w nim warstwami: ziemniaki w- lekko posypujemy równomiernie szczyptą soli, i 2 szczypty pieprzy najlepiej świeżo zmielonego. smażoną kiełbasę z boczkiem i cebulą marchewką z pietruszką zieleninę (pietruszkę naciową i koper) ziemniaki w- lekko posypujemy równomiernie szczyptą soli, i 2 szczypty pieprzy najlepiej świeżo zmielonego. smażoną kiełbasę z boczkiem i cebulą marchewką z pietruszką zieleninę (pietruszkę naciową i koper) ziemniaki w- lekko posypujemy równomiernie szczyptą soli, i 2 szczypty pieprzy najlepiej świeżo zmielonego. na samą górę muszą wyjść ziemniaki.
na ostatnia warstwę ziemniaków kroimy margarynę na plastry i układamy na wierzch i po bokach liście laurowe. przykryć i włożyć do piekarnika na temperaturę 200 stopni na około 1,5 h po około godzinie wymieszać wszystko i ponownie włożyć do piekarnika by ziemniaki były mięknie. można sprawdzić tez czy są wystarczająco słone i najwyżej dosolić.
po upieczeniu nakładamy na talerze. do popicia kefirem lub zsiadłym mlekiem dla złagodzenia ostrości.