Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Prosta pizza"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27479
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1218
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27479
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1218
Składniki
Mąkę wsyp do miski. Drożdże rozpuść w 100 ml letniej wody, dodaj sól, oliwę i wlej do mąki. Wyrób elastyczne ciasto, przykryj i odstaw na 30 min.
Bakłażany pokrój w plastry, posól i odstaw na 30 min. Osusz ręcznikiem papierowym i przesmaż. Papryki pokrój w kostkę i podsmaż.
Ciasto rozwałkuj na 2 cienkie placki. Wyłóż na wysmarowanej oliwą formie, posmaruj sosem pomidorowym i posyp ziołami. Ułóż pokrojoną w plastry mozzarellę i warzywa. Piecz 25 min w 220°C.Źródło: Takie jest życie