Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Prosta zapiekanka z grochem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Groch umyj i namocz na noc. Następnie ugotuj do miękkości i ostudź.
Pieczarki umyj, pokrój na półplasterki i przesmaż na patelni, aż odparuje z nich cała woda. Na drugiej patelni podsmaż posiekaną cebulę.
Groch odcedź i dwukrotnie zmiel w maszynce. Dodaj cebulę, przyprawy, śmietanę, pieczarki, jaja i tartą bułkę.
Naczynie wysmaruj olejem, wysyp bułką i obłóż plastrami obranych ziemniaków. Wyłóż masę i piecz w 180°C 30 min.Źródło: Takie jest życie