Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony filet z lososia pod chrupiaca pierzynka koprowo-orzechowa. W ciagu 30 minut mozna wyczarowac z niewielu skladników smaczny i oryginalny posilek.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 92
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 201
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 92
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 201
Składniki
Lososia myjemy, suszymy i usuwamy ewentualne osci. Czosnek, orzechy i koper drobno siekamy, dodajemy starta skórke z pomaranczy, drobno starty parmezan, miekkie maslo, doprawiamy sola i pieprzem i wszystko dokladnie mieszamy. Piekarnik podgrzewamy do 200° C, lososia wkladamy do wysmarowanej maslem foremki, lekko wklepujemy mieszanke orzechowo-koprowa i pieczemy ok. 30 min.
Podajemy z czerwonym ryzem i sosem koperkowym, ewentualnie z ziemniakami i salata.