Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Prowansalskie racuchy drożdżowe"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1104
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11350
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1104
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11350
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi
Mleko lekko podgrzej, dodaj drożdże, wsyp cukier, wymieszaj. Jajka roztrzep. Gdy drożdże się rozpuszczą, wlej jajka, wsyp mąkę, posyp solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, zmiksuj na gładkie ciasto.
Kukurydzę wsyp do ciasta, wymieszaj. Olej rozgrzej na patelni, łyżką wlej porcje ciasta, usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.Źródło: Chwila dla Ciebie