Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przekąski z krewetek na ostro"
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1088
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11226
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1088
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11226
Składniki
Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Cebulę posiekaj, umyj czosnek i bazylię. Rozetrzyj z odrobiną śmietany.
Żelatynę odciśnij i dodaj do mleka. Wlej ziołową śmietanę. Wymieszaj i wlej do foremek. Włóż na noc do lodówki. Krewetki umyj i podsmaż (3 min). Dopraw solą, pieprzem i skórką z cytryny. Stężałe mleko wyjmij z formy i podawaj z krewetkami.
Czas przygotowania: 45 minut 370 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień