Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekładańce dyniowe z soczewicą"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 685
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1472
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 685
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1472
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Składniki
Soczewicę opłucz, osącz, mocz ok. 30 minut. Dynię umyj, potnij na cząstki. Oczyść z włókien i pestek. Odetnij miąższ od skóry, potnij go w plasterki. Posól je. Czosnek obierz, posiekaj, połącz z oliwą i imbirem. Posmaruj plasterki dyni i odstaw na 20 minut. Następnie piecz je 20 minut w temp. 170 st.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj osączoną soczewicę. Zalej bulionem i gotuj 30 minut. Pod koniec przypraw solą i pieprzem. Plasterki boczku potnij na połówki. Wysmaż je na suchej patelni. Upieczoną dynię przełóż soczewicą i boczkiem. Danie udekoruj, np. koperkiem oraz szczypiorkiem.Źródło: Tina