Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na domowy kebab"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 33
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 33
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
Składniki
Mięso opłucz, osusz. Czosnek przeciśnij przez praskę. Posmaruj nim filety. Mięso potnij w paseczki. Oprósz je solą i pieprzem. Posyp przyprawą do kebabu. Wymieszaj. Wstaw na godzinę do lodówki.
Papryki oczyść, pokrój na kawałeczki. Na patelni rozgrzej olej. Partiami wkładaj zamarynowanego kurczaka. Smaż po 7–8 minut. Mięso i paprykę włóż do placków. Udekoruj natką oraz chili.
?Zamiast placków tacos możesz użyć kajzerek albo chlebka pita. Pieczywo rozkrój tak, aby powstała głęboka kieszeń, następnie podgrzej je w piekarniku i wypełnij mięsem.
?Do kebabu możesz dołożyć ulubione dodatki: pokrojoną w plasterki cebulę, kawałeczki ogórka, pomidora oraz liście sałaty lub kapusty pekińskiej .Źródło: Naj