Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na grillowane warzywa"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
• na 4 porcje •: 45 min •Porcja: 220 kcal •Cena porcji: ok. 3 zł
Cukinie oczyść, opłucz, potnij w ukośne plasterki. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki umyj, pokrój w grubą kostkę. Pomidory umyj, wytrzyj do sucha. Zioła opłucz, osusz. Igiełki rozmarynu oraz listki tymianku oderwij od gałązek. Czosnek obierz, posiekaj albo przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z oliwą oraz posiekanym rozmarynem i tymiankiem.
Warzywa włóż do dużej miseczki. Posyp solą oraz pieprzem. Polej oliwą z czosnkiem i ziołami, przemieszaj. Odstaw na ok. 30 minut. Następnie zamarynowane warzywa ułóż na aluminiowych tackach do grillowania. Postaw na mocno rozgrzanym ruszcie. Piecz przez 7–10 minut.
Upieczone warzywa wyłóż na talerze przybrane listkami sałaty. Podawaj je z kawałkiem chrupiącej bagietki albo jako dodatek do pieczonych mięsnych dań.Źródło: Naj