Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na kurczaka pieczonego w papilotach"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 37
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 37
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 34
Składniki
Mięso myję, osuszam, układam w naczyniu, przekładając gałązkami ziół. Czosnek obieram, siekam. mieszam z 1/2 oleju i sosu sojowego. Dodaję ocet i pieprz do smaku. Marynatą zalewam mięso. Chłodzę 12 godz.
Warzywa obieram, oczyszczam. Marchew tnę w słupki, cebulę w kostkę, por w talarki. Seler grubo ścieram, skrapiam sokiem z cytryny. Brokuł dzielę na różyczki.
Resztę oleju mieszam z pozostałym sosem sojowym. Jarzyny przekładam do naczynia, posypuję ziołami, oprószam solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Zalewam marynatą. Chłodzę 12 godz.
Mięso smażę na patelni grillowej. Na czterech kawałkach folii aluminiowej rozkładam połowę warzyw, na tym kładę mięso i pozostałe warzywa.
Zawijam pakieciki. Piekę je ok. 45 min w 180 st.
60 min + marynowanie
Porcja zawiera ok. 270 kcalŹródło: Tina