Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na placki ziemniaczane z gulaszem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Ziemniaki zetrzyj na tarce lub zmiksuj w blenderze. Dodaj startą na tarce cebulę, jajko, 2 łyżki mąki. Dokładnie wymieszaj.
Na niewielką patelnię wlej olej, rozgrzej go, kładź na całej patelni masę na placki, smaż na rumiano z obu stron po około 8 minut.
Mięso pokrój w kostkę, cebulę posiekaj. Wlej do rondelka dwie łyżki oleju, wrzuć mięso, przysmaż na ogniu. Dodaj cebulę, pokrojoną marchewkę, przy- prawy.
Wlej szklankę wody, duś pod przykryciem około 1,5 godz. Zapraw 2 łyżkami mąki ze śmietaną.
Każdy placek wyłóż na talerz, na środku kładź łyżkę gulaszu.
Udekoruj natką pietruszki.
Czas przygotowania: 90 min.Źródło: Dobry Tydzień