Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na pomidorowy kociołek z pulpecikami"
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3100
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1409
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6476
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 220
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3100
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1409
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6476
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 220
Składniki
Bułeczkę namocz. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, wymieszaj z mięsem. Dodaj odciśniętą bułkę i jajko.
Masę przypraw solą, pieprzem oraz papryką. Wyrób. Uformuj pulpeciki. Usmaż je na oleju.
Chili oczyść, posiekaj. Wraz z warzywami z włoszczyzny włóż do garnka. Zalej bulionem. Gotuj 10 minut.
Dodaj koncentrat i pomidory z puszki. Gotuj jeszcze 10 minut. Przypraw. Dodaj pulpeciki. Posyp natką.
Podawaj np. z kwaśną śmietaną i chipsami kukurydzianymi. Udekoruj.
ok. 40 minut
porcja ok. 310 kcalŹródło: Tina