Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na rosół - krok po kroku"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 369
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 105
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 80
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 369
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 105
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 80
Składniki
Umyj i osusz mięso. Kurczaka pokrój, oddzielając piersi, skrzydełka i nóżki. Warzywa obierz, opłucz, pokrój na grube kawałki.
Zalej wodą mięso (bez piersi kurczaka) i warzywa (bez kapusty i cebuli), dodaj przyprawy (bez soli) i zagotuj.
Posól odrobinę, zmniejsz ogień. Pokrojone cebule podpiecz na suchej patelni, aż zbrązowieją.
Dodaj po godzinie piersi kurczaka, cebule i kapustę, po dwóch – zdejmij rosół z ognia. Przecedź.
Dobry rosół musi być klarowny. Dlatego gdy w chwilę po zagotowaniu wywaru pojawi się na jego powierzchni szara piana, dokładnie zbierz ją łyżką z dziurkami (tzw. szumówką).Źródło: Olivia