Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne połączenie mięsa z pieczarkami, boczkiem, porem, zalany sosem myśliwskim...
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
mięso pokroić w kostkę jak do gulaszu, poddusić na patelni, doprawić solą i pieprzem.
cebulę i boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni.
por pokroić w pólplasterki, podsmażyć na patelni.
pieczarki pokroić, poddusić na patelni, doprawić pieprzem i solą.
sos myśliwski wsypać do śmietany, roztrzepać trzepaczką.
w żaroodpornym naczyniu układać warastwami: mięso, cebulę z boczkiem, por, pieczarki. Zalać to sosem myśliwskim, ułożyć na wierzch plsterki sera tostowego. Piec w nagrzanym piekarniku do 185 stopni przez około pół godziny. smacznego.