Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pstrąg w galarecie z jarzynami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Pstrąga skrop sokiem z cytryny, posyp solą na zewnątrz i wewnątrz, odstaw na 30 min. Korzeń pietruszki, marchewki i seler pokrój. Cebulę opiecz nad ogniem.
Do dużego garnka wlej 2 litry wody. Wsyp łyżkę soli, dodaj przyprawy, pokrojone warzywa i cebulę. Gotuj 10 min. Włóż pstrąga, gotuj po 15 min z obydwu stron. Rybę wyjmij, ostudź. Ułóż na półmisku.
Wywar przecedź, dodaj ocet i żelatynę, wymieszaj, ostudź. Pstrąga obłóż pokrojonym porem, kukurydzą, papryką i pozostałymi warzywami i ziołami. Zalej wywarem. Wstaw do lodówki.
<strong>Przepis przysłał Rafał Nalikowski ze Skępego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie