Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba z suszonymi pomidorami i koperkiem
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1629
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1629
Składniki
Pstrągi wyfiletowałam,czyli nacięłam wzdłuż kręgosłupa, wyciełam płetwy, wyciągnęłam ewentualnie długie ości. Kręgosłupy i inne pozostałości można zamrozić i ugotować z nich bulion rybny, lub wywar na galaretę.
Każdy filet przekroiłam w poprzek na pół. Kawałki ryby posypałam pokrojonymi w kostkę suszonymi pomidorami, koperkiem, solą pieprzem , oliwą i sokiem z cytryny. Każdy kawałek zawinęłam w kwadratowy kawałek papieru do pieczenia i zawinęłam jak cukierek na górze.
Papiloty grillowałam dosłownie 15 minut, znikają błyskawicznie. Smacznego :)