Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pstrag w sosie cytrynowym"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5263
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 99
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5263
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 99
Składniki
Filety oraz natkę umyj, drobniutko posiekaj. Obierz i pokrój cebulę. Wymieszaj przygotowane .
Dodaj jajka, 2 żółtka. Przypraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Wymieszaj. Uformuj klopsiki i gotuj na osolonym wrzątku ok. 5 minut. Odsącz.
Ugotuj ryż, odsącz. Warzywa drobno pokrój i podsmaż na maśle (z dodatkiem oleju). Wymieszaj z ryżem. Przypraw.
Sos: roztrzep 2 żółtka z 2 łyżkami mleka. Resztę mleka zagotuj z rosołem i zagotuj. Przypraw solą, pieprzem, musztardą (najlepiej łagodną). Wywar wymieszaj trzepaczką z żółtkami, ale już nie gotuj. Sosem polej ryż i pulpety.Źródło: Takie jest życie