Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pstrąg w ziołach z grilla"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 609
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 52
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 773
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 609
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 52
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 773
Składniki
Pstrągi oskrob, wypatrosz, umyj i osusz.
Dwie łyżki masła umieść w miseczce. Dodaj do niego szczyptę soli morskiej oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wymieszaj, a następnie nasmaruj nim wnętrze ryby. Dołóż również umytą i osuszoną natkę pietruszki oraz koperek.
Całość polej sokiem z cytryny. Wierzch natrzyj solą oraz pieprzem cytrynowym.
Połóż pstrągi na folii aluminiowej wysmarowanej ziołową oliwą z oliwek, po czym złóż jak paczuszkę.
Umieść danie na ruszcie i piecz około 20 minut.
Czas: 40 min. 1 porcja = 250 kcalŹródło: Kurier TV