Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pstrąg z masłem czosnkowym"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 537
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 537
Składniki
Pstrągi umyj, osusz. Skrop ze wszystkich stron i w środku sokiem z cytryny, posyp solą, pieprzem i tymiankiem.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z miękkim masłem i odrobiną soli. Posmaruj naczynie żaroodporne.
Troszkę masła włóż do środka pstrągów i ułóż na wierzchu. Zapiekaj około 25 minut w temp. 180°C.
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie