Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wracasz z pracy, jesteś głodna i nie masz pomysły na obiad? Już masz!!! Potrzebujesz około pół godziny. Kup tylko pstrągi bo ziemniaki masz pewnie w domu. Ja dodałam jeszcze bakłażana i cukinię, ale bez nich danie też będzie wyśmienite!!! Zakładaj fartuch i do dzieła!!! Szkoda czasu!!!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 254
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 254
Składniki
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Pstrągi opłukać, osuszyć i obsypać solą i pieprzem (w środku i na zewnątrz). Do każdego pstrąga włożyć po 2 plasterki cytryny, po łyżce masła i po 2 gałązki koperku. Położyć na dużej blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Ziemniaki, bakłażana i cukinię pokroić w cienkie plasterki. Ułożyć na blaszce na przemiennie: bakłażan, ziemniaki i cukinia. Całość (pstrągi i warzywa) posypać posiekaną papryczką chili. Resztę cytryny pokroić w ósemki i ułożyć koło warzyw. Warzywa skropić oliwą z oliwek, posolić i popieprzyć. Wstawić do piekarnika i piec 20 minut. W czasie pieczenia zebrać łyżką wytopione masło z pstrąga i polać nim rybę aby się nie wysuszyła.