Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pstrąg to jedna z moich ulubionych ryb. Dziś upiekłam całą w piekarniku z ziemniakiem, ale przekonałam się, że lepszym połączeniem do pyszniutkiego sosu, jaki wydobył się z mieszanki przypraw i samego pstrąga byłby chleb czosnkowy moczony w sosie z upieczonej ryby. Następnym razem tak zrobię.
Blacha do pieczenia, nóż i deska do krojenia
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1051
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1051
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Pstrąga oczyścić z łusek, wypatroszyć i umyć. Usunąć ości wystające albo nożyczkami albo po prostu wyrwać ostrożnie. Mi udało się obiema sposobami usunąć wszystkie boczne ości i został tylko kręgosłup.
Pstrąga umieścić na papierze do pieczenia, następnie posypać w środku oraz po obu stronach wszystkimi przyprawami. Polać 2 łyżkami oleju z orzechów ziemnych
Następnie papier do pieczenia umieszczamy na folii do pieczenia i delikatnie zakrywamy rybę tak, by papier nie dotykał skóry ryby.
Rybę umieszczamy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni Celsjusza i pieczemy 10 minut w pozycji zakrytej, po 10 minutach odsłaniamy papier, aby ryba się zarumieniła w ciągu następnych 20 minut pieczenia.