Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pstrąg z warzywami"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 120
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 120
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
Składniki
Rybę umyj, osusz i wyfiletuj. Posyp delikatnie solą, skrop świeżym sokiem z cytryny i odstaw na godzinę do lodówki.
Po tym czasie ugotuj ją na parze.
Śmietanę połącz z jogurtem. Dodaj koncentrat pomidorowy, sok z cytryny oraz pół łyżeczki cukru, szczyptę soli i pieprz. Wymieszaj.
Umytą i osuszoną sałatę rozłóż na talerzach. Umieść na niej pokrojone rzodkiewki, pomidora, kiełki, kapary i rybę. Całość polej sosem.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 160. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax