Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pstrągi z masłem czosnkowym"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7858
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 174
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 389
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7858
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 174
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 389
Składniki
Pstrągi oczyść z łusek, dokładnie umyj i osusz. Skrop sokiem z cytryny w środku i na zewnątrz, skórę natrzyj solą i pieprzem, wnętrze delikatnie posól.
Ząbki czosnku drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Rozetrzyj z solą, po czym połącz z dwiema łyżkami masła i wymieszaj z koperkiem.
Pokrojoną w plastry marchew i poszatkowaną cebulę zeszklij na reszcie masła.
Nafaszeruj pstrągi warzywami, masłem czosnkowym i natką pietruszki.
Piecz ryby 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Telemax