Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pstrągi z parmezanem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Pstrągi umyj w zimnej wodzie i wytrzyj ręcznikiem kuchennym. Natrzyj je dokładnie solą z zewnątrz. Środek delikatnie osól i dopraw świeżo zmielonym pieprzem.
Słoninę pokrój w kostkę i roztop na mocno rozgrzanej patelni. Dodaj posiekanego pora i podsmaż.
Wyłóż brytfannę papierem do pieczenia. Nafaszeruj pstrągi przygotowaną mieszanką i włóż do naczynia. Obłóż je resztą farszu i skrop oliwą oraz sokiem z cytryny.
Wstaw rybę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 10 minut. Potem posyp pstrągi mieszanką bułki tartej, parmezanu i masła.
Podpiecz je tak, by miały piękny złoty kolor.Źródło: Telemax