Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pstrągi z warzywami i masłem ziołowym"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 183
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 195
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 183
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 195
Składniki
Połowę pęczka natki posiekaj, resztę odłóż. Miękkie masło posól i utrzyj z sokiem z cytryny. Dodaj posiekaną natkę oraz drobno pokrojone kapary. Wymieszaj.
Pstrągi umyj, odet nij płetwy. Natrzyj ryby wewnątrz i na zewnątrz masłem ziołowym. Pozostałe gałązki natki powkładaj po kilka do środków ryb.
Cytrynę sparz, pokrój w plastry. Pokrój umyte papryki i cukinię. Patelnię do grillowania posmaruj oliwą. Usmaż na złoto pstrągi z obu stron i pokrojone warzywa.
ok. 55 min • Porcja 405 kcal • Koszt porcji ok. 4,50 zł • Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie