Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ptysie z serowego ciasta z cukinią"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 249
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 249
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Ciasto: masło i 150 ml wody zagotuj. Dodaj przesianą mąkę, gotuj 2 minuty, mieszając, aż powstanie gładka masa. Ostudź.
Jajka roztrzep z musztardą, szczyptą soli i pieprzu. Ser zetrzyj na tarce. Do ciasta dodaj masę jajeczną i połowę sera, wyrób. Ciasto włóż do szprycy, wyciśnij ptysie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Posyp pozostałym serem. Piecz 25-30 minut w 180°C. Ostudź, ostrym nożem przekrój na pół.
Nadzienie: cukinię, cebulę i pieczarki pokrój na plasterki.Pomidory obierz, pokrój na plasterki. Czosnek posiekaj. Oliwę rozgrzej na patelni, podsmaż cukinię, cebulę i czosnek. Dodaj pieczarki, smaż 2 minuty. Dodaj pomidory, duś 5 minut. Dodaj posiekaną bazylię, przypraw. Nadzieniem napełnij ptysie.Źródło: Chwila dla Ciebie