Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulchne racuszki z tartymi jabłkami"
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9821
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 107
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 516
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 51
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9821
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 107
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 516
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 51
Składniki
50 min • Porcja 210 kcal • Koszt sztuki 30 gr • Przepis na 20-30 sztuk.
Mąkę przesiewam, łączę z cukrem, drożdżami i mlekiem. Miksuję, przykrywam, odstawiam na 40-50 min. Jabłka ścieram na tarce o grubych oczkach. Dodaję do ciasta, mieszam.
Rozgrzewam olej, zanurzam w nim łyżkę, nakładam nią porcje ciasta i smażę racuchy na złoty kolor. Odsączam na ręczniku papierowym i posypuję cukrem pudrem.
<strong>Ewelina Kittner z Rybnika</strong>Źródło: Kobieta i życie