Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla kotleta mielonego.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 931
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 931
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Wyrobić małe pulpeciki, usmażyć na oleju ( można obtoczyć wcześniej w bułce tartej ale nie koniecznie, wg. uznania ). Przełożyć do naczynia.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni dodać przetarty czosnek, pomidory i papryki i curry. Chwilę pogotować. Na końcu posypać majerankiem ( lub innymi ulubionymi ziołami ). Sosem zalać pulpeciki i pogotować ok 5-10 min na wolnym ogniu. Smacznego :)