Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecane szczególnie kiedy są jeszcze dobre pomidory ! :) Bo nie ma nic lepszego niż samemu zrobiony sos który wcale nie wymaga dużo więcej czasu niż z papierka. Możemy podawać z ziemniaczkami i mizerią, z ryżem i marchewką - jak kto lubi.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1445
Polecam.
Odsłon: 235
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 50
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 250
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1445
Polecam.
Odsłon: 235
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 50
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 250
Składniki
Pomidory należy sparzyć, obierać ze skórki, pokroić w kostkę i zblendować z 2 łyżkami cukru.
Do miski wkładamy mięso, wbijamy 1 jajko oraz dodajemy bułkę tartą, kaszę mannę, sól, pieprz i słodką paprykę. Wszystko mieszamy po czym z masy mięsnej formujemy kulki na pulpety. Podsmażamy je z jednej i drugiej strony na łyżce oliwy.
Pulpeciki przekładamy do garnka. Zalewamy do wysokości kulek wodą dodajemy 1 kostkę rosołową i gotujemy ok 10 min. Po tym czasie przez sitko dodajemy zblendowane pomidory oraz jeśli sos ma mieć mocno pomidorowy smak 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Gotujemy przez kolejne 10 min.
Do 50 ml zimnej wody dodajemy 2 łyżki mąki. Mieszamy. Dodajemy śmietanę i odrobinę gorącego wywaru z pulpecików. Mieszamy następnie wszystko wlewamy do wywaru w pulpecików. i GOTOWE :)