Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio u nas w kuchni króluje mielone. Aby nie było nudno tym razem w pysznym sosie pomidorowym.
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1532
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 53
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1532
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 53
Składniki
Bułkę moczymy w mleku, odciskamy. Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do miski wrzucamy mięso, przeciśniętą przez prasę bułkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, połowę podsmażonej cebuli, musztardę, pół łyżeczki natki pietruszki. Wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy. Formujemy niewielkie kulki, obtaczamy w mące i smażymy na rumiano. Przekładamy do garnka. Wlewamy bulion i gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 minut. Dodajemy resztę podsmażonej cebuli. Wlewamy przecier pomidorowy i koncentrat. Jeżeli jest za kwaśne dodajemy cukier. Dodajemy pietruszkę i ostrą paprykę. Dusimy na wolnym ogniu do momentu aż sos się zredukuje i zgęstnieje. Podajemy z ulubionymi dodatkami.