Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne aromatyczne pulpeciki w sosie pomidorowym podane z kaszągryczaną
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1002
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1002
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 139
Składniki
W misce mieszam mięso mielone, drobno posiekaną cebulkę, tymianek. Dodaję sól i pieprz do smaku. Rękami formuję małe kulki. Do garnka (najlepszy dosyć szeroki) wlewam 1/2 wody doprowadzam do wrzenia. Do wrzątku wrzucam kolejno pulpeciki, gotuję powoli ok 15 minut. Uwaga,wody musi być na tyle dużo aby pulpety nie przywierały do dna, trzeba je co jakiś czas delikatnie zamieszać.
W tym czasie parzę pomidory, ściągam skórkę i usuwam gniazda nasienne. Duszę pokrojone na cząstki pomidory na oliwie, dodaję czosnek. Miksuję. Sos pomidorowy dolewam do garnka z pulpetami, dodaję paprykę,sol,pieprz i ew cukier do smaku. Osobno gotuję kasze gryczaną na sypko. Smacznego :)