Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Składniki
Do mięsa dodajemy cebulkę, czosnek, jajko oraz bułkę tartą. Wszystko doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz papryką (ja użyłam ostrej ale można też użyć słodkiej). Z mięsnej masy mielonej formujemy małe pulpeciki i obtaczamy w mące pszennej. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pulpety (jednak nie za długo bo będą duszone w sosie )
Na maśle podsmażyć cebulkę wraz z czosnkiem. W bulionie rozpuścić pastę pomidorową oraz wymieszać z mąką. Gdy cebulka będzie już zarumieniona wlewamy bulion, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy sos zacznie się gotować zmniejszamy moc palnika dodajemy pulpety i dusimy na małym ogniu ok 15 minut.