Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jak na co dzień , apetyczne i smaczne.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Ziemniaki gotujemy , do 15 minut na małym ogniu solimy, odcedzamy i wykladamy na talerz dekorujemy koperkiem, buraczki gotujemy do miękkości i potem trzemy na tarce o grubych oczkach, mięso mielone dajemy do garnka , dodajemy jajko , trochę bułki tartej aby się mocno skleiły , formujemy kulki i dajemy na talerz , potem przekładamy na patelnię na rozgrzany olej , smażymy z obu stron do 5 minut , gdy już się lekko podsmażą , dolewamy do nich wody 1 szklankę , i dodajemy łyzkę mąki dużej aby trochę zabielić i zagęścić sos, można dodać troszkę śmietany do sosu , 18 procent , ale kto dba o linie niepolecam , oczywiście dajemy do sosu sól , pieprz i trochę vegety, polecam.