Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpeciki wołowe w sezamie"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Mięso przełożyć do miski, wymieszać z jednym jajkiem (drugie roztrzepać w miseczce, odstawić) i przyprawami, podzielić na części. Na dłoni kleić placki, na każdym z nich rozłożyć po kilka kostek sera żółtego, po czym uformować pulpet.
Bułkę tartą wymieszać z sezamem. Kotleciki panierować kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce wymieszanej z sezamem. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoto. Podawać jako danie obiadowe z ziemniakami lub ugotowanym na sypko ryżem.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium