Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpeciki z burakami i orzechami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 36
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 21
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 59
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 82
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 36
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 21
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 59
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 82
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 71
Składniki
Buraczki zetrzyj na tarce, podsmaż na maśle, dodaj chrzan, podlej wodą i duś, aż zmiękną. Dopraw solą i pieprzem.
Z mięsa, jajek, bułki tartej i poszatkowanej cebuli zagnieć masę.
Uformuj z niej kulki, do środka włóż buraki i orzechy.
Podsmaż pulpety na oleju, zalej bulionem i duś ok. 10 minut.
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Super TV