Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe pulpeciki drobiowe we włoskim klimacie,
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 268
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 70
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 74
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 268
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 70
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 74
Składniki
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Łączymy z mięsem, kaszą, jajkiem, przyprawimi, czosnkiem i cebulą. Formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego i delikatnie wkładamy do gotującego się bulionu. Gotujemy przez 20-30 minut. Po 10 minutach delikatnie mieszamy. W międzyczasie do oddzielnego tej samej wielkości garnka wlewamy przecier pomidorowy. Przyprawiamy go solą, pieprzem i ziołami. Dodajemy ząbek przeciśniętego przez praskę czosnku i gotujemy przez ok 15 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Ugotowane pulpety wyjmujemy z bulionu i wkładamy do sosu pomidorowego. Serwujemy np. z makaronem spaghetti, posypane parmezanem, z listkiem bazylii.