Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulpeciki z mięsa wieprzowego"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 72
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 78
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 72
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 78
Składniki
Oczyść i drobniutko pokrój por, dodaj do mięsa. Wbij jajka, wsyp bułkę tartą, kapary. Wymieszaj i przypraw masę. Uformuj małe pulpeciki i obsmaż je na rumiano na oleju.
Oczyść i pokrój paprykę. Przełóż do malaksera. Włóż pomidory z zalewą i zmiksuj . Przełóż do rondelka i zagotuj sos. Włóż listek laurowy, czosnek oraz pulpeciki. Duś na małym ogniu ok. 15 minut.
Przypraw danie do smaku. Podaj z makaronem, ryżem lub kaszą jęczmienną. Posyp posiekaną natką lub kolendrą. Przed smażeniem możesz pulpeciki obtoczyć w mące. Do ich przyrządzenia możesz użyć mięsa drobiowego.
<strong>Porcje 4. 45 min. Cena 1,90 zł. Kalorie 342 kcal.</strong>
<strong>Anna Góralska z Lidzbarka</strong>Źródło: Takie jest życie