Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nie ma czasu na gołąbki serwuję oto te pulpety
Czy zrobienie pysznego sosu do sałatki jest trudne? Nic z tych rzeczy! Dziś z...
Odsłon: 464
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 25987
Czy zrobienie pysznego sosu do sałatki jest trudne? Nic z tych rzeczy! Dziś z...
Odsłon: 464
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 25987
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, cebulę drobno siekamy szklimy na patelni, dodajemy kapustę. Pozostawiamy do ostygnięcia. Mieszamy mięso mielone z kapustą, cebulą, kaszą i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy podłużne kotlety. Obsmażamy na rumiano z obu stron i przekładamy d garnka. Zalewamy wodą doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy na średnim ogniu ok 40 min. Zalewamy przecierem pomidorowym. Zagotowujemy. Zaprawiamy mąką wcześniej rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Zagotowujemy.