Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie kilku smaków na smaczny obiadek.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 487
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24459
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 487
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24459
Składniki
Wykonanie: Selera obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą, posolić i gotować do miękkości (około 2 minuty). Następnie odcedzić, ostudzić i pognieść widelcem. Pora oczyścić, pokroić w plasterki i zeszklić razem z posiekanym czosnkiem, po czym ostudzić. Mięso wymieszać z selerem i podsmażonym porem i czosnkiem. Wsypać bułkę tartą i połowę sera. Dodać majonez, przyprawić do smaku solą, dodać paprykę i bardzo dokładnie wymieszać ręką. Gdy masa będzie za rzadka możemy jeszcze dosypać bułki tartej. Z masy mięsnej formować na dłoni małe pulpeciki, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut. Około 5 minut przed końcem pieczenia pulpeciki posypać pozostałym serem.