Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 242
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 242
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Składniki
Filety rozmroź, dokładnie wyciśnij wodę i zmiel razem z małą, obraną i posiekaną cebulą. Dodaj jajko, bułkę tartą, i przyprawy. Wyrób gładką masę.
Zagotuj 1 l osolonej wody. Wrzuć do wrzątku uformowane i uprzednio obtoczone w mące pszennej pulpety. Gotuj ok. 10 min od chwili wypłynięcia na wierzch.
Wyjmij rybne kuleczki, a do powstałego wywaru dodaj śmietanę i podzielonego na mniejsze części brokuła. Gotuj do miękkości i zmiksuj.
Do sosu dodaj sok z połowy cytryny i ewentualnie dopraw solą i pieprzem. Ponownie włóż na chwilę pulpety, doprowadź do wrzenia i podawaj.Źródło: Telemax