Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie słodkiej marchewki i ostrego chrzanu.Sos wyszedł bardzo smaczny a ugotowane w nim pulpety były przepyszne:)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Mięso zmielić wraz z czosnkiem i odciśniętą kajzerką. Dodać jajka,pieprz i sol. Masę dobrze wyrobić. Nawilżonymi rękoma w wodzie formować pulpety,obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone pulpety wyjąć z patelni.
W rondlu podsmażyć marchewki starte na grubych oczkach tarła i drobno pokrojoną cebulę. Usmażone podlać wodą 1,5 litra. Zblendować doprawić sos do smaku.Dodać chrzan,jeśli chcemy bardziej ostry można dać 3 łyżki chrzanu. Dać natkę pietruszki drobno posiekaną. Do sosu przełożyć usmażone pulpety. Gotować całość 10min. Na końcu dodać śmietanę i moment zagotować.
Smacznego życzę!