Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos idealny do podania z kaszą.
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 18
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5464
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 315
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 18
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5464
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 315
Składniki
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Mięso mieszamy z mąką ziemniaczaną i przyprawami. Wyrabiamy przez chwilę i formujemy małe pulpety, które obtaczamy w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z odrobiną masła. Podsmażamy rozgnieciony praską czosnek i pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodajemy pulpeciki i smażymy do zarumienienia. Dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i smażymy kilka minut.
Całość zasypujemy dużą ilością posiekanego koperku i dodajemy śmietanę. Gotujemy razem i doprawiamy do smaku. W ramach potrzeby zagęszczamy sos wodą z mąką.
Podajemy z kaszą i ogórkami kiszonymi lub tartymi buraczkami.