Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulpety w sosie pomidorowym"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Kajzerkę namoczyć w mleku. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Marchewkę obrać, drobno pokroić, cukini nie obierać i pokroić w kosteczkę.
Do mięsa dodać połowę cebuli i czosnku, jajko, dobrze odciśniętą kajzerkę, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, wyrobić. Dodać warzywa i wymieszać. Formować pulpeciki i ugotować w osolonej wodzie.
Na maśle zeszklić pozostałą cebulę i czosnek, dodać przecier pomidorowy, doprawić, gotować ok. 10-15 minut. Sos podawać z pulpetami na makaronie.
Jeśli nie mamy marchewki i cukini, do masy na pulpety możemy dodać odsączoną kukurydzę lub kiszony ogórek.
<strong>: ok. 35 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium