Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas na Wiejskiej zawsze robiliśmy faszyrki, ale mama wróciła ze szpitala i trzeba było zrobić gotowany obiad, ze względu na dietę. Bardzo fajnie wyszło.
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 128
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1203
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 422
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 288
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 128
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1203
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 422
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 288
Składniki
Suchą pszenną bułkę wkładamy do garnka z zimną wodą i zostawiamy na około 10 minut. Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy jajka, startą cebulę, zmiażdżone ząbki czosnku. Bułkę odsączamy od wody, ściskamy i dodajemy do mięsa. Doprawiamy solą, pieprzem i wyrabiamy mięso. Można doprawić wegetą. Formujemy kulki. Wrzucamy je do wrzącej wody. My na wiejskiej dodajemy do wody ziele angielskie, liście laurowe oraz sól. Gotujemy przez 25 minut na średnim ogniu.
Danie serwujemy z ziemniakami. Pulpety polaliśmy sosem pomidorowym.