Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotuję pulpety na domowym rosole,który prawie zawsze mam w zamrażalniku...
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 592
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 143
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 152
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 592
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 143
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 152
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 110
Składniki
Do mięsa dodać sól,pieprz,jajka i bardzo drobno posiekaną cebulę.Dokładnie wyrobić mięso na jednolitą masę nawet kilka minut.Formować małe kulki i wrzucać na gotujący rosół,następnie wsypać posiekaną zieleninę.Kiedy pulpety zaczną wypływać na wierzch wlać przecier pomidorowy.Sos zagęścić zaprawką ( 1 szkl wody + 2-3 łyżki mąki)Gotować kilka minut,aż sos pomidorowy zgęstnieje.Podawać z pieczywem lub z ryżem.
SMACZNEGO