Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hej, jest tu kto, kto lubi łeptołinę :P Nie na taką z Radomia, gdzie blisko im do południa Europy :P Toż to nie „streetfood” w 5 minut, dodajcie 20 i hak ;) A i tak szybko ;)
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1675
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 27
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1577
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1675
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 27
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1577
Składniki
Mięso mieszamy ze startą marchewką, posiekaną cebulą, czosnkiem i natką pietruszki. Na rozgrzany olej wrzucamy pulpeciki obtoczone w mące, smażymy na rumiano, zalewamy gorącym bulionem wołowym. Zagotowujemy. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, dodajemy do sosu. Redukujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem i posiekanym szczypiorkiem.